Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Lubuntu possible on S905?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #16
    hdmi in 1080p !
    recompiled the s905_autoscript
    http://www.cnx-software.com/2015/12/...mx-or-k1-plus/

    usb bluetotth dongle (csr8510) working

    Last edited by Koxx; 04-15-2016, 19:23.

    Comment


      #17

      There is a good manual here
      http://freaktab.com/forum/tv-player-...thod-and-files

      Comment


        #18
        Originally posted by balbes150 View Post
        yes, it was my starting point.

        now, kodi is running with accelerated hardware... but still no sound.

        Comment


          #19
          You need to rebuild your kernel with the sound devices used in these TV-tuners. Odroid in another system. And perform settings.

          Comment


            #20
            that's the problem ... I am not sure about the sound device I should pick for my Minix 1G/8G. For me, it's the "aml_m8" (for hdmi audio)... like on my odroid c1.
            But the compilation fails with this driver. I'll try cross-compile.

            same for wifi.
            It seems to be a AP6212 (broadcom).
            http://www.cnx-software.com/2015/10/...905-processor/

            Comment


              #21
              here is the error when I compile the kernel

              CC [M] sound/soc/aml/m8/odroid_hdmi.o
              In file included from sound/soc/aml/m8/odroid_hdmi.c:18:0:
              include/linux/module.h:87:32: error: '__mod_of_device_table' aliased to undefined symbol 'odroid_hdmi_dt_match'
              extern const struct gtype##_id __mod_##gtype##_table \
              ^
              include/linux/module.h:145:3: note: in expansion of macro 'MODULE_GENERIC_TABLE'
              MODULE_GENERIC_TABLE(type##_device, name)
              ^
              sound/soc/aml/m8/odroid_hdmi.c:246:1: note: in expansion of macro 'MODULE_DEVICE_TABLE'
              MODULE_DEVICE_TABLE(of, odroid_hdmi_dt_match);
              ^
              scripts/Makefile.build:308: recipe for target 'sound/soc/aml/m8/odroid_hdmi.o' failed
              make[4]: *** [sound/soc/aml/m8/odroid_hdmi.o] Error 1
              scripts/Makefile.build:455: recipe for target 'sound/soc/aml/m8' failed
              make[3]: *** [sound/soc/aml/m8] Error 2
              scripts/Makefile.build:455: recipe for target 'sound/soc/aml' failed
              make[2]: *** [sound/soc/aml] Error 2
              scripts/Makefile.build:455: recipe for target 'sound/soc' failed
              make[1]: *** [sound/soc] Error 2
              Makefile:843: recipe for target 'sound' failed
              make: *** [sound] Error 2
              make: *** Waiting for unfinished jobs....

              Comment


                #22
                Yes!!!!
                alsa now has soundcards
                I had to compile those drivers, not as modules, but in the kernel.

                [email protected]:~$ cat /proc/asound/cards
                0 [AMLM8AUDIO ]: AML-M8AUDIO - AML-M8AUDIO
                AML-M8AUDIO

                Comment


                  #23
                  it seems almost good :


                  [email protected]:~$ aplay -l
                  **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
                  xcb_connection_has_error() returned true
                  card 0: AMLM8AUDIO [AML-M8AUDIO], device 0: I2S.35 dummy-0 []
                  Subdevices: 1/1
                  Subdevice #0: subdevice #0
                  card 0: AMLM8AUDIO [AML-M8AUDIO], device 1: SPDIF.36 dit-hifi-1 []
                  Subdevices: 1/1
                  Subdevice #0: subdevice #0
                  card 0: AMLM8AUDIO [AML-M8AUDIO], device 2: PCM.37 pcm2bt-pcm-2 []
                  Subdevices: 1/1
                  Subdevice #0: subdevice #0


                  [email protected]:~$ aplay /mnt/pchome-mydatas/series/Media-Convert_test6_PCM_Stereo_VBR_16SS_8000Hz.wav
                  xcb_connection_has_error() returned true
                  xcb_connection_has_error() returned true
                  Playing WAVE '/mnt/pchome-mydatas/series/Media-Convert_test6_PCM_Stereo_VBR_16SS_8000Hz.wav' : Signed 16 bit Little Endian, Rate 8000 Hz, Stereo


                  [ 888.517546] [aml-i2s-dai]i2s dma ffffff80007c2000,phy addr 914751488,mode 0,ch 2
                  [ 888.517558] ----aml_hw_iec958_init,runtime->rate=48000,sample_rate=4--
                  [ 888.517562] aml_set_spdif_clk rate
                  [ 888.517574] divider=20,frac=33920000,SDMval=5654
                  [ 888.517585] set normal 512 fs /4 fs
                  [ 888.517592] iec958 mode PCM16
                  [ 888.517599] IEC958 16bit
                  [ 888.517604] hdmitx: audio: aout notify rate 48000
                  [ 888.517608] hdmitx: audio: aout notify size 16
                  [ 888.517611] 958 with i2s
                  [ 888.517716] speaker_events--mute =1
                  [ 888.523636] [aml-i2s-dai]i2s dma ffffff80007c2000,phy addr 914751488,mode 0,ch 2
                  [ 888.523641] ----aml_hw_iec958_init,runtime->rate=48000,sample_rate=4--
                  [ 888.523645] aml_set_spdif_clk rate
                  [ 888.523652] divider=20,frac=33920000,SDMval=5654
                  [ 888.523661] set normal 512 fs /4 fs
                  [ 888.523667] iec958 mode PCM16
                  [ 888.523673] IEC958 16bit
                  [ 888.523677] hdmitx: audio: aout notify rate 48000
                  [ 888.523680] hdmitx: audio: aout notify size 16
                  [ 888.523684] 958 with i2s
                  [ 888.524068] aiu i2s playback enable



                  here is my /etc/asound.conf


                  pcm.!default {
                  type plug
                  slave {
                  pcm "hw:0,2"
                  format S32_LE
                  }
                  }

                  still no sound :/
                  any idea ?



                  Comment


                    #24
                    my god ... after 5 hours of digging, I found a hack :
                    su -c 'echo "audio_on" > /sys/class/amhdmitx/amhdmitx0/config'

                    it enable the sound on HDMI !

                    kodi is now fully working.
                    tomorrow : network routing, transmission and openvpn.
                    Last edited by Koxx; 04-21-2016, 10:07.

                    Comment


                      #25
                      Excellent, never give up good to see
                      Cheers
                      treboR
                      Please consider
                      Donating to Freaktab

                      Comment


                        #26
                        Kodi is running great.
                        Now, I am trying to add the 'bcmdhd' drivers & firmware to the kernel ... but I have no clue how to do that.
                        I just managed to get the firmware from OpenElec distrib.
                        How can I add this to the kernel build ?

                        Comment


                          #27

                          Try it this way.

                          copy the directory /lib/firmware/brcm from the latest version Openelec and all its contents in /lib/firmware.
                          copy the contents of the files /etc/modprobe.d and /etc/modules-load.d into files with the same names.
                          I'm not sure it will help. We need to see how the 80211 module included in the kernel.

                          Comment


                            #28
                            thanks !
                            is the bcmdhd module needed ? because it's not in the current odordoic2 kernel :/
                            I'll try that tomorrow

                            Comment


                              #29
                              Yes, it is about the dhd module

                              Comment


                                #30
                                ok, firmware copied.

                                for modules, I found this /etc/ after unsquashfs
                                lrwxrwxrwx 1 root root 31 avril 18 19:37 modules-load.d -> /storage/.config/modules-load.d
                                lrwxrwxrwx 1 root root 27 avril 18 19:37 modprobe.d -> /storage/.config/modprobe.d

                                both are nearly empty. nothing to use in this.

                                I recompiled the kernel to be sure I'll have :
                                /lib/modules/3.14.29/kernel/net/wireless/cfg80211.ko

                                I also copied :
                                /lib/modules/3.14.29/kernel/drivers/amlogic/wifi/broadcom/bcmdhd_1_201_59_x

                                I think something is missing since there is nothing to load the module...

                                here is my dmesg :
                                http://pastebin.com/EXcbVrPU

                                Comment

                                Working...
                                X