Announcement

Collapse
No announcement yet.

[ROM] AlfaWise H96 PRO+ 3/16Gb - 3/32Gb - 3/64Gb - SCV7A 7.1.2 (DDR3/DDR4 and 9377 Wifi Chipset)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • polosolo
    replied
    Originally posted by RiCkLaR_atvX View Post

    Cheers,
    So you have the Shield with AndroidTV OS that just got updated to AndroidTV Pie OS? That's great, then probably best to buy a device that also has AndroidTV Pie OS so everything you do to your Shield you can duplicate for your daughter at a lower price tvbox with the Mecool KM3 or Mecool KM9 Pro. If your daughter isn't techy and then is possible with H96 if Rooted that she can brick device more easily then with the Google Certified Mecool devices because they don't allow Root. You can keep H96 to play around with firmwares or load a gaming emulator software like LAKKA or a linux based Kodi OS like CoreELEC, or just sell the device to pay for the newer one
    Thanks for all your Advice and info Mate.

    I have not rooted the the Box yet and think I will leave it as is for now.....I did do a full backup recovery via loading the TWRP recovery. file (V:3.1.1-0) from SD card .
    Used the recovery.image file which was posted in the link below (post #3) and placed this on the SD card formatted to windows 10 defaults FAT-32, It Booted (pressing reset then applying PSU) straight into TWRP from the box.
    https://forum.freaktab.com/forum/tv-...r-h96-pro-plus

    All she really wants the box for is ITV HUB , BBC iplayer , Netflix, YouTube, Google ,and watching a few movies TV Shows etc...Think I will just go with what I have on it ATM and see how she goes with that. Hopefully everything works and it stops acting up or crashing ..as it was doing with the stock Rom.

    Thank you again Sir for all your time , Advice ,tips ,and help. I really appreciate it.


    Best Regards,
    Last edited by polosolo; 08-23-2019, 07:06.

    Leave a comment:


  • RiCkLaR_atvX
    replied
    Originally posted by polosolo View Post
    I just made a Full backup Mate! literally 10 mins ago....... Thank you again for your help and support,
    I might have a look at the ATV Rom that superceleron made and see how that looks and feels......This is for my daughter ..So I want to make it as user friendly as possible.
    I myself have a Nvidia shield and it`s just Amazing! ...Now even better with the Pie Upgrade Experience.... So if Supercelerons Android TV version is anything like the shields user interface ? Then I might just go with that for my daughter`s Android Box.
    Thanks again Mate! for all your time and help.
    Best Regards,
    Cheers,
    So you have the Shield with AndroidTV OS that just got updated to AndroidTV Pie OS? That's great, then probably best to buy a device that also has AndroidTV Pie OS so everything you do to your Shield you can duplicate for your daughter at a lower price tvbox with the Mecool KM3 or Mecool KM9 Pro. If your daughter isn't techy and then is possible with H96 if Rooted that she can brick device more easily then with the Google Certified Mecool devices because they don't allow Root. You can keep H96 to play around with firmwares or load a gaming emulator software like LAKKA or a linux based Kodi OS like CoreELEC, or just sell the device to pay for the newer one

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    Originally posted by RiCkLaR_atvX View Post

    You have downloaded the twrp.img android 7 file from Androidpctv.com ??? Just reinstall the file like the tutorial said. It has been over 1+year since I last tested this firmware, can't remember what was wrong with TWRP, but as long as you have Root access you can re-install the twrp.img again.
    I just made a Full backup Mate! literally 10 mins ago....... Thank you again for your help and support,
    I might have a look at the ATV Rom that superceleron made and see how that looks and feels......This is for my daughter ..So I want to make it as user friendly as possible.

    I myself have a Nvidia shield and it`s just Amazing! ...Now even better with the Pie Upgrade Experience.... So if Supercelerons Android TV version is anything like the shields user interface ? Then I might just go with that for my daughter`s Android Box.

    Thanks again Mate! for all your time and help.

    Best Regards,

    Leave a comment:


  • RiCkLaR_atvX
    replied
    Originally posted by polosolo View Post
    I have a question..Please .
    I have installed the main image (Blue Board) then installed the OTA zip via TWRP , So now I am the latest build update....
    One thing I have noticed is .........I can no longer get into TWRP via the pressing the reset and plug in power .? is this normal now ? or do I have to do something to enable TWRP now............Sorry if this has been answer previous within this thread..But I could load into TWRP prior to performing the OTA zip.............So has something changed with TWRP after the OTA update.
    Thanks for any help Guy`s.
    Best Regards,
    You have downloaded the twrp.img android 7 file from Androidpctv.com ??? Just reinstall the file like the tutorial said. It has been over 1+year since I last tested this firmware, can't remember what was wrong with TWRP, but as long as you have Root access you can re-install the twrp.img again.

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    I have a question..Please .
    I have installed the main image (Blue Board) then installed the OTA zip via TWRP , So now I am the latest build update....
    One thing I have noticed is .........I can no longer get into TWRP via the pressing the reset and plug in power .? is this normal now ? or do I have to do something to enable TWRP now............Sorry if this has been answer previous within this thread..But I could load into TWRP prior to performing the OTA zip.............So has something changed with TWRP after the OTA update.
    Thanks for any help Guy`s.

    Best Regards,

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    Hi Guy`s
    I Have now done a few Mods to help keep this sucker super cool I hope, I wanted to keep the stock look so just went simple but efficient I believe.
    I remove the old thermal adhesive pad and used a ultra high performance thermal grizzly pad . and just modded the top of the case with a very nice gloss grill which was from a cdrive pc storage case bay... Some pics below.

    Click image for larger version

Name:	IMG_0562.JPG
Views:	849
Size:	86.8 KB
ID:	781745

    Click image for larger version

Name:	IMG_0564.JPG
Views:	850
Size:	91.6 KB
ID:	781746
    Click image for larger version  Name:	IMG_0566.JPG Views:	0 Size:	86.4 KB ID:	781744

    Thanks Guy`s ...I `am off to recharge and recoup what Brain cells I have left after this marathon tussle.

    Best Regards,

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    I am absolutely shocked that this type of this happens...... The problem I was experiencing was I believe some sort of nefarious corruption on the download zip OTA-SCV7A-A7.1.2-x64-Alfawise.H96.ProPlus file from Google browser..... I am 100% sure.
    I had this file downloaded yesterday and did the full MD5 check ...Everything was fine after numerous failed attempts to get this OTA update to stick...even though I knew I was doing everything correct.......it still would not work.
    I spent many hours of [email protected]@king around and trying different methods ....All of them failing...I then decided to re download the file again...Same file from Google and experienced the same problems....Which caused more stress, heartache. and pain.

    I took a few hours rest to clear the grey cell (not many left after [email protected]@king with this box) and gave it another bash continuing where I left off hours earlier.......The same garbage and pain..
    I was Actually about to call time for today....Then I decided to download the OTA-SCV7A-A7.1.2-x64-Alfawise.H96.ProPlus file again
    But this time I used Microsoft edge browser and once I had set up everything to. decided to give it another bash with this file.
    BOOMIO!!! it installed and loaded fine 1st go and I had finally rid the Android splash screen freeze that had been plaguing and tormenting me for so many moons.

    Method used: (which had been performed numerous times previous with nefarious google zip without success)

    I place the full Zip OTA file on USB FAT-32 Defaults formatted in windows 10 Pro. Then Booted to TWRP recovery via the Recovery button power method and placed the USB in USB OTG port in the Android Box.
    Brows TWRP Select drive and load USB ZIP ....I had to use a USB Mouse to swipe to install and TWRP did it`s magic.... I then swipe again to clear cache davik etc as TWRP recommends with prompt and then it rebooted and the Box booted up and installed the updates with Android logo icons.

    I can now eventually set this box up for my Daughter ......Dam I actually purchased this for her nearly 2 Christmas ago and still had not set it up for her She had been bugging me lately to get it set up..So I really had to make the effort for her.. .

    I am quite sure this box with the Superceleron ROM will feed her needs and I can Only thank the creator for his Outstanding work and contributions to the scene. A Big Thank You Sir.

    1 question: I would like to ask people is....What the best way to create a full backup image ? Once I have it setup as I need...Possibly TWRP ? Any feedback would be most welcome.

    I Have now done a few Mods to help keep this sucker super cool I hope, I wanted to keep the stock look so just went simple but efficient I believe.
    I remove the old thermal adhesive pad and used a ultra high performance thermal grizzly pad . and just modded the top of the case with a very nice gloss grill which was from a cdrive pc storage case bay... Some pics below.

    Click image for larger version

Name:	IMG_0562.JPG
Views:	1093
Size:	86.8 KB
ID:	781740
    Click image for larger version

Name:	IMG_0564.JPG
Views:	855
Size:	91.6 KB
ID:	781741
    Thanks Guy`s ...I `am off to recharge and recoup what Brain cells I have left after this marathon tussle.

    Best Regards,
    Last edited by polosolo; 08-21-2019, 06:12.

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    trebor or @superceleron

    I would really appreciate some help or advice please Guy`s.

    If there is another method to install this OTA update to the box......? Box is loaded ATM with SCV4-Test1-Blue-PCB-H96ProPlus and all is working fine...........Just can`t get this OTA update file to stick....So I need to know of an other methods to install this file as I have exhausted all my avenues and need fresh insight and impetus.

    I was thinking of installing this build in increments of versions released ?
    (Not seeing any OTA releases other than the 2 main files for Blue PCB boards on main OP`s 1st page post)... so as to see if this works to get me up to the latest in OTA updates ....would this be possible ? Sorry for the noob questions....But please remember I am relatively new to installing these OTA updates ...That`s not to say ..I don`t know what I am doing....quite the contrary......I am very tech savvy ...Just need a little helping guidance ...Please guy`s....I ALWAYS follow tutorials or instruction to the tee......So ...there must be just a slight glitch in my works somewhere which I need to iron out .....Hopefully.

    Thank you for any help or advice you may offer.

    Best Regards,

    Edit Update:

    I am absolutely shocked that this type of this happens...... The problem I was experiencing was I believe some sort of nefarious corruption on the download zip OTA-SCV7A-A7.1.2-x64-Alfawise.H96.ProPlus file from Google browser..... I am 100% sure.
    I had this file downloaded yesterday and did the full MD5 check ...Everything was fine after numerous failed attempts to get this OTA update to stick...even though I knew I was doing everything correct.......it still would not work.
    I spent many hours of [email protected]@king around and trying different methods ....All of them failing...I then decided to re download the file again...Same file from Google and experienced the same problems....Which caused more stress, heartache. and pain.

    I took a few hours rest to clear the grey cell (not many left after [email protected]@king with this box) and gave it another bash continuing where I left off hours earlier.......The same garbage and pain..
    I was Actually about to call time for today....Then I decided to download the OTA-SCV7A-A7.1.2-x64-Alfawise.H96.ProPlus file again
    But this time I used Microsoft edge browser and once I had set up everything to. decided to give it another bash with this file.
    BOOMIO!!! it installed and loaded fine 1st go and I had finally rid the Android splash screen freeze that had been plaguing and tormenting me for so many moons.

    Method used: (which had been performed numerous times previous with nefarious google zip without success)

    I place the full Zip OTA file on USB FAT-32 Defaults formatted in windows 10 Pro. Then Booted to TWRP recovery via the Recovery button power method and placed the USB in USB OTG port in the Android Box.
    Brows TWRP Select drive and load USB ZIP ....I had to use a USB Mouse to swipe to install and TWRP did it`s magic.... I then swipe again to clear cache davik etc as TWRP recommends with prompt and then it rebooted and the Box booted up and installed the updates with Android logo icons.

    I can now eventually set this box up for my Daughter ......Dam I actually purchased this for her nearly 2 Christmas ago and still had not set it up for her She had been bugging me lately to get it set up..So I really had to make the effort for her.. .

    I am quite sure this box with the Superceleron ROM will feed her needs and I can Only thank the creator for his Outstanding work and contributions to the scene. A Big Thank You Sir.

    1 question: I would like to ask people is....What the best way to create a full backup image ? Once I have it setup as I need...Possibly TWRP ? Any feedback would be most welcome.

    Thanks Guy`s ...I `am off to recharge and recoup what Brain cells I have left after this marathon tussle.

    Best Regards,
    Last edited by polosolo; 08-20-2019, 23:46.

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    [QUOTE=lyubodelev;n781672]
    Originally posted by polosolo View Post
    I used the SD card method and burned the image to Sandisk 2GB via burn tool with erase bootloader unchecked and the other box`s checked.
    /QUOTE]
    Why you unchecked Erase bootloader?
    I don`t get what you mean mate ? My apologies if this sounds Dumb.....But I did make sure the erase bootloader option was unchecked.......I did state this in my post.
    All guides I have read in this thread stated that erase bootloader must be unchecked when you create the image from .SCV4-Test1-Blue-PCB-H96ProPlus image file using the SD Burn tool............So that`s what I followed...The instructions

    A member also posted full instruction via a tutorial which I followed to the exact.

    https://forum.freaktab.com/forum/tv-...o-any-s912-rom

    I can not believe I am Only the very 1st person to experience this problem (Android stuck on splash screen with superceleron image) after applying the OTA update image ?? Really .....There must be a Fix surely.
    Best Regards,
    Last edited by polosolo; 08-20-2019, 14:31.

    Leave a comment:


  • lyubodelev
    replied
    [QUOTE=polosolo;n781641]
    I used the SD card method and burned the image to Sandisk 2GB via burn tool with erase bootloader unchecked and the other box`s checked.
    /QUOTE]
    Why you unchecked Erase bootloader?

    Leave a comment:


  • polosolo
    replied
    Hi .. I have a Big problem and need some help or info please................. It`s really starting to [email protected] me off .

    I have flashed the rom SCV4-Test1-Blue-PCB-H96ProPlus Multiple time with success (1st via SD card Method and then via Amologic Burning Tool Method) on the H96 pro plus board. pics of this board below.
    I used the SD card method and burned the image to Sandisk 2GB via burn tool with erase bootloader unchecked and the other box`s checked.
    All went very smooth and it created an image...Put SD card in SDcard slot and powered on box wihile pressing the reset button..
    Installation started and a green bar installing . Once finished the box rebooted and a few minutes later the Box loaded the Android splash and done its stuff...
    Great I thought! ..Everything was smooth as silk.
    I performed the initial setup (I Skipped internet setup) ) and the box loaded to the main launcher screen.
    Everything looked Fine....No problems whatsoever.

    Now my problems begin.......
    I coped the ZIP OTA-SCV7A-A7.1.2-x64-Alfawise.H96.ProPlus file (MD5 Cecked) to root of the SD card ...Made sure SD was formatted to FAT32 and had this set to defaults also via windows 10 format option.
    I then eject the copied SD card from PC Via correct means and placed the card in the SD slot of Box ....Now I brows to the Apps section and select update.
    Made sure to select local and ticked wipe data option...The OTA file was seen on the SD card root ...So I selected this and confirm the upgrade option.
    All seems to go OK and the Box now Boots to TWRP AND PERFORM THE UPGRADE.... Now once it has finished the box now reboots and I wait ...Screen on TV now shows a Large Android pic and the wording Android powered by superceleron logo ...On screen......Now it just never does anything from this point onward...... I have waited quite some time thinking it was doing it`s thing..... I then eventually rebooted the Box via the reset/ pulled power etc and still this screen does nothing ...it`s stuck on the screen.(seen image below)
    I made sure the all zip files I downloaded initially where MD5 checked...All was OK....I have tried via USB hub (with OTA image on) on the box also with same results.
    I really don`t know what else to try...No matter what I do...Still can`t get this OTA update to boot.
    I need help or advice Guys.
    I also posted a few pic of the Box info prior for information.

    I really would appreciate any help to get this [email protected]@ing OTA to work ...as it`s doing my Head in Now........also I tried the ATV version SCV1-ATV-Test1-Blue-PCB-H96ProPlus
    and experienced the same results.... Again all went smooth until trying to get the OTA update file OTA-SCV4A-ATV-A7.1.2-x64-Alfawise.H96.ProPlus

    I have had to do a few stock recovery options now (Because of this OTA stuck screen problem) also using this image aml_7.1_s912_q9377-H96PROPLUS_LP_KDMC_mac-20171010
    This allows me to start over again from factory box stock image ...Which works and installs fine via Amologic burning tool.

    Anyone with any info or help Please could you give me any feedback as to how I go about installing this OTA via Amologic burning tool ? is that even possible? ....... This Rom looks Amazing from initial tests from the SCV4-Test1-Blue-PCB-H96ProPlus 1st install success .. But would really like to get the OTA update applied.....or is it even possible to get a Fully fledged updated image ? so I can just flash this and Bypass the OTA update image ...as this is my Major problem.
    Maybe is could be possible to install earlier OTA updates prior to the last release ? Unfortunately there seems to be only the final OTA image file now..

    Thanks Guys for any help or Advice.

    Best Regards,


    Click image for larger version  Name:	Android stuck display after OTA Update.JPG Views:	0 Size:	81.1 KB ID:	781644
    Stuck on Splash screen after OTA update via SD or USB Flash drive from Box

    Click image for larger version  Name:	Back of Board.JPG Views:	0 Size:	108.7 KB ID:	781642
    Click image for larger version  Name:	top of Board.JPG Views:	0 Size:	102.4 KB ID:	781643
    Top & bottom Motherboard Image.

    Click image for larger version  Name:	Box info.JPG Views:	0 Size:	71.9 KB ID:	781645
    Click image for larger version  Name:	box launcher screen.JPG Views:	0 Size:	95.3 KB ID:	781646
    More Box info images for reference:
    Last edited by polosolo; 08-20-2019, 11:53.

    Leave a comment:


  • ReaperMan
    replied
    If you are trying to re-flash SCV7a OTA
    1. Download SCV7a (You previously flashed SCV4 (blue ver or Green ver.) )
    2. Save this firmware to empty SD card(for best results)
    3. Enter Apps Drawer and select < UPDATEANDBACKUP>
    4. Select storage location to update from.(SD card)
    5. Select your firmware and select update.
    6. China Box should reboot and start the flash process.
    7. Once finished flashing..reboot will take approx 5-7 mins.
    Via TWRP:
    1. Download SCV7a (You previously flashed SCV4 (blue ver or Green ver.) )
    2. Save this firmware to empty SD card(for best results)
    3. Enter TWRP by holding reset button for several seconds.
    4. "Allow TWRP to make modifications" (if asked)
    5. Select <Install>
    6. Select storage location (If asked) and proceed.
    7. China Box should start the flash process.
    8. Once finished flashing..reboot will take approx 5-7 mins.
    Any wrong firmware or user mistakes...hmmm

    Leave a comment:


  • ReaperMan
    replied
    USB Burn Tool:
    1. Install on computer.
    2. Run
    3. Select firmware to flash on China Box.( Wrong firmware will produce a brick ".
    4. Use a paperclip to hold reset button.
    5. Attach USB A < Male to Male > USB A cable.
    6. Listen/ watch for computer to "Ding ".
    7. Release paperclip from reset button.
    8. Start the flash process.
    9. Press stop when flash is complete.
    10. Unplug USB cable.
    11. Attach China Box to T.V. and enjoy your efforts.
    12. Refer to step # 3 if step # 11 is not successful.

    Leave a comment:


  • adytzu
    replied
    Hi! I have a problem. I haved SCV7A installed, but, unfortunately, not working good. I tried to install another firmware, but my device don't enter in recovery mode. Just in twrp.
    How can enter my device in recovery mode to use usb burning tools?
    Or, how can uninstall twrp?!?!
    Unfortunately, i don't have a backup and I wipe all. ((

    Leave a comment:


  • ReaperMan
    replied
    Support is slowly evaporating due to no upgrade path from Android 7.

    @rairoz,

    Someone might be able to help...Try including info ..such as:
    • How you flashed.
    • What you flashed.
    • Original firmware ver. on your China Box.
    • Model# printed on your PCB.
    • Pics of your PCB is helpful.
    • When/where you purchase your China Box.
    With enough info, maybe Freaktabbers can give you some hints.

    Leave a comment:

Working...
X