Announcement

Collapse
No announcement yet.

Need fix for my Beelink BT3 deleted audio driver

Collapse
X
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Need fix for my Beelink BT3 deleted audio driver

    Help!...I accidentally deleted the Everest ES8316 sound driver for my box. I cant find an installation tool to restore the driver and get the following error message: ACPI\ESSX8316\1 REQUIRES FURTHER INSTALLATION. Any help much appreciated.

  • MARKLOR
    replied

    Hello,

    Could someone please post Everest ES8316 sound driver 64 bits version?
    This is the latest device missing when installing W10 64bits.

    Thanks in advance
    MARKLOR

    Leave a comment:


  • Bighoose
    replied
    Thanks Jackonthenet. I wish that Beelink forum post had been there a week a go, would have saved me a lot of time.....

    Leave a comment:


  • jackonthenet
    replied
    Thank you!
    Also, I found the support page for Beelink BT3
    Beelink BT3 Driver Installation tutorials
    http://www.bee-link.com/forum.php?mo...=5&fromuid=604
    (Source: Beelink)

    Leave a comment:


  • jackonthenet
    replied
    OK, i solved with original drivers, see link attached.
    In any way ... thank you very mutch!

    Jack

    Leave a comment:


  • jackonthenet
    replied
    I solved with drivers in link attached.
    Now work right !

    In any way ... Thank you!

    Leave a comment:


  • Bighoose
    replied
    These are my two audio devices drivers back up...


    Intel-SST-Audio-Device-(WDM)-604.10135.2747.5232.zip

    ES8316AudCodec-Device-15.3.24.922.zip

    Leave a comment:


  • Bighoose
    replied
    Success I have sound again!!

    Jack - try this driver -

    In Device Manager, under Other Devices I had a problem entry with no details but in properties it had Device Instance path = ACPI\808622A8\1

    This was the problem Intel SST Audio Device.

    Using your details I found this Lenovo Driver pack and installed that (http://support.lenovo.com/gb/en/downloads/ds040016)

    I then tried to update the driver for the Intel SST Audio device and pointed setup to the folder (C:\DRIVERS\WIN\Chipset) and the driver updated successfully.

    Hope this helps.

    Leave a comment:


  • jackonthenet
    replied
    I have the same problem!
    Please can you share the right drvers (Intel SST Audio Device (WDM))?

    Thanks.
    Jack

    Leave a comment:


  • Bighoose
    replied
    ES8316AudCodec-Device-15.3.24.922.zip

    Hi - See if this helps. Im also having trouble with my BT3 after a Win 10 reinstall.

    No sound, this driver is installed ok, but Im not seeing any audio devices for playback.

    Can you share what you have installed?

    Thanks

    Leave a comment:

Working...
X