Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

[HOW TO RECOVER] So you bricked your box

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

    #46
    Hello,

    I'm looking for some help with a T95Z Plus that seems bricked.
    I loaded firmware with USB Burn Tool but in the issues of trying to load it, I unclicked erase bootloader and when it finished loading, the device only shows the blue led, no display on tv.
    I've tried booting from microSD with and without reset button pressed, but nothing.
    Tried connecting to computer, but doesn't find it.
    Tried shorting pins on nand chip, but couldn't find the right pins. Chip has THGBMFG8C4LBAIR on it and can't find datasheet.
    Board is Green, with XJH-V99-V00 2018-03-31.

    Here is the Boot log from Serial monitor:

    Code:
    GXM:BL1:dc8b51:76f1a5;FEAT:ADFC318C:80;POC:3;RCY:0 ;EMMC:0;READ:0;0.0;CHK:0;
    TE: 86276
    
    BL2 Built : 18:50:13, Sep 22 2017.
    gxl g4786fda-dirty - [email protected]
    
    set vdd cpu_a to 1120 mv
    set vdd cpu_b to 1050 mv
    set vddee to 1000 mv
    Board ID = 3
    CPU clk: 1200MHz
    DQS-corr enabled
    DDR scramble disabled
    STICKY_REG0: 0x00000000
    STICKY_REG8: 0x00000000
    STICKY_REG9: 0x00000000
    LPDDR3 chl: Rank0+1 @ 720MHz
    ddr_lpddr3_only_up_odt_enable: 0x00000001....
    Training PGSR0: 0x80001fbf....
    ddr_training_inf: rank: 0 org_wr0 w0_l w0_r org_r0 r0_l r0_r org_wr1 w1_l w1_r org_r1 r1_l r1_r org_wr2 w2_l w2_r org_r2 r2_l r2_r org_wr3 w3_l w3_r org_r3 r3_l r3_r
    af_vrefddr_training_win: rank: 0 21 00 45 3d 18 63 17 00 31 44 1c 6e 20 00 41 3c 15 65 1f 00 40 3b 13 64 674 rank: 1 22 00 45 3d 18 63 17 00 31 45 1c 6e 20 00 41 3d 15 65 1f 00 40 3b 13 64 674
    bist_test rank: 0 20 12 2f 40 2c 54 19 03 2f 42 2c 59 24 10 39 3d 2a 50 20 0a 37 3a 23 52 674 rank: 1 1f 10 2f 3e 2b 52 19 03 2f 43 2e 59 22 0d 37 3c 2a 4f 21 0a 39 3a 23 51 674 bist_size0x 000007e0 bist_cost_time 350986 us bist test no threshold setting:
    ddr_refi_counter37
    DDR1_ADDRMAP_0== 0x14941cc5
    DDR1_ADDRMAP_1== 0x230783ab
    DDR1_ADDRMAP_2== 0x2f6ad272
    DDR1_ADDRMAP_3== 0x3bcdeb38
    DDR1_ADDRMAP_4== 0x0007359e
    
    Rank0: 2048MB-2T-3
    
    Rank1: 1024MB-2T-3
    DataBus test pass!
    AddrBus test pass!
    -s
    Load fip header from eMMC, src: 0x0000c200, des: 0x01400000, size: 0x00004000
    New fip structure!
    Load bl30 from eMMC, src: 0x00010200, des: 0x01100000, size: 0x0000d600
    Load bl31 from eMMC, src: 0x00020200, des: 0x05100000, size: 0x0002c600
    Load bl33 from eMMC, src: 0x00050200, des: 0x01000000, size: 0x00065a00
    NOTICE: BL3-1: v1.0(release):a625749
    NOTICE: BL3-1: Built : 11:25:15, Aug 25 2017
    NOTICE: BL31: BL33 decompress pass
    mpu_config_enable:ok
    [Image: gxl_v1.1.3243-377db0f 2017-09-07 11:28:58 [email protected]]
    OPS=0x82
    wdt: reset registers!
    89 d9 d8 0 ce 6f af 8e 21 97 61 76 [0.734996 Inits done]
    secure task start!
    high task start!
    low task start!
    ERROR: Error initializing runtime service opteed_fast
    
    
    U-Boot 2015.01 (Dec 26 2017 - 15:03:06)
    
    DRAM: 3 GiB
    Relocation Offset is: b6eb4000
    12345678
    10112281101!
    initcall sequence 00000000b7f5b818 failed at call 0000000001009120 (err=-1)
    ### ERROR ### Please RESET the board ###

    Comment


      #47
      Originally posted by MrJCub View Post
      Hello,

      I'm looking for some help with a T95Z Plus that seems bricked.
      I loaded firmware with USB Burn Tool but in the issues of trying to load it, I unclicked erase bootloader and when it finished loading, the device only shows the blue led, no display on tv.
      I've tried booting from microSD with and without reset button pressed, but nothing.
      Tried connecting to computer, but doesn't find it.
      Tried shorting pins on nand chip, but couldn't find the right pins. Chip has THGBMFG8C4LBAIR on it and can't find datasheet.
      Board is Green, with XJH-V99-V00 2018-03-31.

      Here is the Boot log from Serial monitor:

      Code:
      GXM:BL1:dc8b51:76f1a5;FEAT:ADFC318C:80;POC:3;RCY:0 ;EMMC:0;READ:0;0.0;CHK:0;
      TE: 86276
      
      BL2 Built : 18:50:13, Sep 22 2017.
      gxl g4786fda-dirty - [email protected]
      
      set vdd cpu_a to 1120 mv
      set vdd cpu_b to 1050 mv
      set vddee to 1000 mv
      Board ID = 3
      CPU clk: 1200MHz
      DQS-corr enabled
      DDR scramble disabled
      STICKY_REG0: 0x00000000
      STICKY_REG8: 0x00000000
      STICKY_REG9: 0x00000000
      LPDDR3 chl: Rank0+1 @ 720MHz
      ddr_lpddr3_only_up_odt_enable: 0x00000001....
      Training PGSR0: 0x80001fbf....
      ddr_training_inf: rank: 0 org_wr0 w0_l w0_r org_r0 r0_l r0_r org_wr1 w1_l w1_r org_r1 r1_l r1_r org_wr2 w2_l w2_r org_r2 r2_l r2_r org_wr3 w3_l w3_r org_r3 r3_l r3_r
      af_vrefddr_training_win: rank: 0 21 00 45 3d 18 63 17 00 31 44 1c 6e 20 00 41 3c 15 65 1f 00 40 3b 13 64 674 rank: 1 22 00 45 3d 18 63 17 00 31 45 1c 6e 20 00 41 3d 15 65 1f 00 40 3b 13 64 674
      bist_test rank: 0 20 12 2f 40 2c 54 19 03 2f 42 2c 59 24 10 39 3d 2a 50 20 0a 37 3a 23 52 674 rank: 1 1f 10 2f 3e 2b 52 19 03 2f 43 2e 59 22 0d 37 3c 2a 4f 21 0a 39 3a 23 51 674 bist_size0x 000007e0 bist_cost_time 350986 us bist test no threshold setting:
      ddr_refi_counter37
      DDR1_ADDRMAP_0== 0x14941cc5
      DDR1_ADDRMAP_1== 0x230783ab
      DDR1_ADDRMAP_2== 0x2f6ad272
      DDR1_ADDRMAP_3== 0x3bcdeb38
      DDR1_ADDRMAP_4== 0x0007359e
      
      Rank0: 2048MB-2T-3
      
      Rank1: 1024MB-2T-3
      DataBus test pass!
      AddrBus test pass!
      -s
      Load fip header from eMMC, src: 0x0000c200, des: 0x01400000, size: 0x00004000
      New fip structure!
      Load bl30 from eMMC, src: 0x00010200, des: 0x01100000, size: 0x0000d600
      Load bl31 from eMMC, src: 0x00020200, des: 0x05100000, size: 0x0002c600
      Load bl33 from eMMC, src: 0x00050200, des: 0x01000000, size: 0x00065a00
      NOTICE: BL3-1: v1.0(release):a625749
      NOTICE: BL3-12: Built : 11:25:15, Aug 25 2017
      NOTICE: BL31: BL33 decompress pass
      mpu_config_enable:ok
      [Image: gxl_v1.1.3243-377db0f 2017-09-07 11:28:58 [email protected]]
      OPS=0x82
      wdt: reset registers!
      89 d9 d8 0 ce 6f af 8e 21 97 61 76 [0.734996 Inits done]
      secure task start!
      high task start!
      low task start!
      ERROR: Error initializing runtime service opteed_fast
      
      
      U-Boot 2015.01 (Dec 26 2017 - 15:03:06)
      
      DRAM: 3 GiB
      Relocation Offset is: b6eb4000
      12345678
      10112281101!
      initcall sequence 00000000b7f5b818 failed at call 0000000001009120 (err=-1)
      ### ERROR ### Please RESET the board ###
      Looks good to me... nothing wrong with your bootloader. You need to find an LPDDR3 firmware for your box.

      I assume you need to mask rom reset to start with USB burn tool. You prolly can use the ST Card burn tool to flash without opening your box.

      Comment


        #48
        Thanks for your reply.

        I've got two firmwares I'd like to try, but can't get it to recognise the micro sd card or a computer.

        With the sd card, I formatted as FAT32, and loaded the Uboot and firmware file plus ini file with USB burn tool (various versions). Holding the reset button in the av port and then putting power onto the unit, but nothing...
        Alternatively, I tried shorting each pin that are beside each other on the NAND while power is on and the computer didn't connect. I used this same usb-usb cable to flash it the first time.

        Do I need to short the nand and then apply power? I can't figure out which two pins are correct. There are about 3 pairs that when shorted cause the blue led to turn off... Does the correct pair cause the led to turn off?

        Comment


          #49
          From what it looks on your boot loader, it should see the SD card without reset. Just insert the card and power on the box. The display should show progress.

          It is also possible you have a hardware issue. Could have blown one of the power sections to drive memory, or USB data bus.

          Comment


            #50
            Originally posted by X92-2GB View Post
            From what it looks on your boot loader, it should see the SD card without reset. Just insert the card and power on the box. The display should show progress.

            It is also possible you have a hardware issue. Could have blown one of the power sections to drive memory, or USB data bus.
            Thanks X92-2GB.

            Do you know how to test if that part of power is working?

            Comment


              #51
              If you know a little about electronics, the larger ceramic capacitors will have a voltage for the output section. You should see 0.95v, 1.2v, 1.5v, 1.9v, 3.3v, and 5.0v at various locations on front and back sides of the main board.

              If missing any of the above voltages, you will have a hardware fault. Most likely 3.3v may be missing in a critical location to drive SD card bus, and USB hub with the port for flashing.

              You can test USB port voltagd by reading 5v voltage at pin 1, or installing a USB SD card reader with LED, it should light up when box has power.

              Some boxes have two sections for 5v power sources. One is shared by power plug and the other has its own driving circuit to enable critical sections. So testing all USB ports is needed to verify that 5v circuits are functioning.

              Comment


                #52
                Thanks X92-2GB,
                I'll do some testing and report back.
                Wondering if testing that there was power at the serial connection would indicate anything. I assume there should be 3.3v feeding there.
                I did notice that sometimes when I disconnected the main power that the blue led would stay on, being powered by the usb of the computer, but I guess that doesn't indicate if 5v circuit is actually working.

                Comment


                  #53
                  Originally posted by MrJCub View Post
                  Thanks X92-2GB,
                  I'll do some testing and report back.
                  Wondering if testing that there was power at the serial connection would indicate anything. I assume there should be 3.3v feeding there.
                  I did notice that sometimes when I disconnected the main power that the blue led would stay on, being powered by the usb of the computer, but I guess that doesn't indicate if 5v circuit is actually working.
                  There is a main 5v circuit that drives 3.3v, and other voltages. I discover on one box that the power plug only powered half of the circuit, and was able to add a 2A charger connection to the side that did not have the 5v power circuit active. Thus able to power the sub voltage circuits to allow boot. I had 4 USB ports, so once I added the charger to one of the dead USB connections along with the power plug installed the board was able to flash, and boot.

                  Comment


                    #54
                    Originally posted by X92-2GB View Post

                    There is a main 5v circuit that drives 3.3v, and other voltages. I discover on one box that the power plug only powered half of the circuit, and was able to add a 2A charger connection to the side that did not have the 5v power circuit active. Thus able to power the sub voltage circuits to allow boot. I had 4 USB ports, so once I added the charger to one of the dead USB connections along with the power plug installed the board was able to flash, and boot.
                    Great, thanks for the extra information!

                    Comment


                      #55
                      Originally posted by X92-2GB View Post
                      If you know a little about electronics, the larger ceramic capacitors will have a voltage for the output section. You should see 0.95v, 1.2v, 1.5v, 1.9v, 3.3v, and 5.0v at various locations on front and back sides of the main board.

                      If missing any of the above voltages, you will have a hardware fault. Most likely 3.3v may be missing in a critical location to drive SD card bus, and USB hub with the port for flashing.

                      You can test USB port voltagd by reading 5v voltage at pin 1, or installing a USB SD card reader with LED, it should light up when box has power.

                      Some boxes have two sections for 5v power sources. One is shared by power plug and the other has its own driving circuit to enable critical sections. So testing all USB ports is needed to verify that 5v circuits are functioning.
                      I did some testing last night.
                      Had 3.3v at the serial connection, 1.2v at various points, but couldn't really figure out where I should be checking.
                      The USB seemed to be missing 5v, so I added a power supply to that, but the boot log showed exactly the same...

                      Comment


                        #56
                        Hi.
                        i have this mesage from uart
                        GXL:BL1:9ac50e:bb16dc;FEAT:BDFC31BC:0;POC:3;RCY:0; EMMC:0;READ:0;CHK:A7;READ:0;CHK:A7;READ:0;CHK:A7;S D:800;USB:8;
                        LOOP:1;EMMC:0;READ:0;CHK:A7;READ:0;CHK:A7;READ:0;C HK:A7;SD:800;USB:8;
                        LOOP:2;EMMC:0;READ:0;CHK:A7;READ:0;CHK:A7;READ:0;C HK:A7;SD:800;USB:8;
                        LOOP:3.........

                        i see that is BL1 - This is the Boot Loader stage 1 is not on the eMMC.

                        i can't boot from sd card at all
                        i have problem with this
                        Step 2:

                        Windows
                        Use Amlogic Bootcard Maker to write aml_sdc_burn.UBOOT to the sdcard.
                        Bootcard Maker only worl with .bin files extension...
                        i make boot sd card with Burn Card maker and various roms...
                        I had no success

                        still same message from uart and no signal from HDMI..

                        What do you recommend

                        Comment


                          #57
                          Thanks, I can recover my dead h96max x2 by refering to this thread.

                          My h96max x2 is android 9, s905x2 and 4G LPDDR3 ( g12a_u212_4g, not u211 device) .

                          With the firmware from " https://forum.xda-developers.com/and...b-4gb-t4003395 ",

                          mine has dead loop on BL2 stage , DDR init process.
                          It is not possible to use usb burning tool method.

                          serial console says when failed :

                          LPDDR3 probe
                          ddr clk to 600MHz
                          Load ddrfw from eMMC, src: 0x000101ff, des: 0xfffd0000, size: 0xffffff, part: 0
                          sd/emmc cmd 18 arg 0x00000180 status 01ff3000 pinmux0 11111111 pinmux1 00100101 ds_reg0 ffffffff
                          sdio read data fail


                          I can bypass eMMC boot process and recovered from sdcard.

                          serial console says:

                          G12A:BL:0253b8:61aa2d;FEAT:E0F83180:2000;POC:F;RCY :0;EMMC:0;READ:800;READ:800;READ:800;SD?:0;SD:0;READ: 0;0.0
                          bl2_stage_init 0x01
                          bl2_stage_init 0x81
                          hw id: 0x0001 - pwm id 0x00
                          bl2_stage_init 0xc0
                          bl2_stage_init 0x02

                          no sdio debug board detected

                          ------
                          Click image for larger version

Name:	H96Max_X2_bottom_pcb2.jpg
Views:	1144
Size:	79.5 KB
ID:	794125


                          I attach the log file for reference.


                          Attached Files

                          Comment


                            #58
                            Originally posted by calc View Post
                            If your box is really bricked then if you connect via serial console to it you will only see the following looping:
                            .
                            Hi calc.

                            So i follower your steps and was able to flash my box but im still stuck on the logo screen
                            Amlogic S905w 2Gb 16Gb rom

                            Full log https://pastebin.com/Lxk6gq7N

                            Code:
                            GXL:BL1:9ac50e:bb16dc;FEAT:ADFC318C:0;POC:3?RCY:0; EMMC:800;NAND:0;READ:0;0.0;CHK:0;
                            TE:?2472
                            
                            BLr Buift : 11:04:41, Jan 26 2018.
                            gxl g034bs2c - [email protected]
                            
                            set vcck to 1120 mv
                            set vddee to 1000 mv
                            Board ID = 1
                            JDQSZ?orr enabled
                            DDR scramble enabled
                            DDR3 chl: ank0 16bat @ 720MHz
                            
                            ?ist_?est`rank:?0 2c 01 57 34 0c ed 31 07 5c 36 0d 5f 34 34 34 35 35 35 34 34 34 34 34 34 637
                            Rank0: 2048MB-2?-11
                            AdDrBus test passA
                            ?AND init
                            Load fip hea?%r?f?om NAND, src: 0x0000c000, des: 0x01400000, size: 0x00004000
                            New fip?stpucture!
                            Load bl30 from NAND, src: 0x00010000, des: 0x0LLL&??b????0x0000d&0`
                            Lo?d bh31 fro? ?P?? src: 0x00020000, des: 0x05100000, size: 0x0002#600
                            Load bl33 from NAND, src: 0x00050000, des: 0x01000000, size: 0x00067200
                            NOTICE: BL3-1: v1.0(release):35dd647
                            NOTICE:" BL3[1: Bwilt :"15:20:30, Feb 7 2018
                            [BL31]: GXL CPU setup!
                            NOTICEz BL31: BL33 decompress pass
                            mpu_config_enable:ok
                            [Ymage: gxl_v1.1.3108-b30529c-dirty 2018-05-28 19:44:;9]
                            OhS=0xc4
                            21 0d c4 00 b6 b1 a3 f8 49 9d f4 a8 7d 17 fc 3e
                            [0.355286 Inits done]
                            secure(task start!
                            high task"svqr?!
                            low task start!
                            ERROR: Error initializing r?ntime service optaed_fawt
                            
                            
                            U-Boot 2015.03 (Sep 07 : 9( Y 16:46:33)
                            
                            DRAM: 2 GiB
                            Relocation Offset is: 76eb0000
                            ======-========{20180907k=====================
                            register usb cfg[0][1] = 0000000077f59ae0
                            [CANVAS]canvqw init
                            boo|_?ev?ce_fl?gP: 1
                            Nand PHY Ver:1.01.001.0006 (c) 2013 AmlogaC Inc.
                            [email protected]_cy?le=6, bus_timing=7, system=5.0ns
                            LAND devIce id: 2c 84 64 54 a9 0 0 0
                            detect NAND device: B revision L95B NAND 16GiB MT29F128G08CBECB
                            param data[3"v43]: 53l 50, 45, 43,54, 45
                            nand Manufacturer: specteck
                            
                            bus_c=6,?us_t=7,sys=4.0ns,T_REA=16,T_RHOH=15
                            new oob mode
                            show_phydev_list
                            0: .fb?ot
                            detect new ?and here and new_type:50
                            NAND CKECK:arg nbbt: valid=1, blk=9, page=0
                            NAND CKECK:arg fbbt: valid=1, flk=3, page=0
                            out?-YY$?????????????????jR?????dtb on nand
                            amlnf_dtb_init_partitions: probe.
                            NAND CKECK:arg ndtb: valid=1, blk=6, page=17
                            dtb magic 5f4c4d41
                            Amlogic multi-dtb tool
                            Multi dtb detgcted
                            Multi dtb tool version: v2 .
                            Support 2 ?t?.?"
                            ??}????? gxl platform: ?212 6ariant: 2g
                            dtb 0 soc: gxl plat: p212 vari: 1g
                            dtb 1 soc: gxl plat: p212 v?ri: 2g
                            Find match(dtb: 1
                            start dts,buffer=0000000073ed6300,dt_addr=0000000073ee13 00
                            Amlogic multi-dtb t?ol
                            Mu?ti d|b detected
                            Multi dtb tool version: v2 .
                            Support 2 dtbs.
                            aml_dt soc:?gxl platvorm: q212 variant: rg
                            dtb 0 soc: gxl plat: p212 vari: 1g
                            dtb 0 soc: gxl plat: p212 vari: 2g
                            @ Find match dtb: 1
                            parts: 10
                            00: logo 0000000002000000 1
                            01: recovery 000000002000000 1
                            02:@ rsv 0000000000800000 1
                            03: tee 0000000000800000 1
                            04: crypt 000000002 00002 1
                            05: misc 0000000002000000 1
                            06: boot 0000000002000000 1
                            07z system \6????????????j
                            08: cache 0000000020000000 2
                            09r Data ffffffffffffffff 4
                            cache !!!
                            NAND CKECK:arg ncnf: valid=1, blk=4, page=0
                            aml_key_init probe.
                            N?NL CKECK:arg nkey: valid=1, blk=2, page=17
                            NAND KKE?K:?rg 0hy?: valid=1, blk=5, page=1d=1, bl?=7, page=5
                            amlnand_phydev_ini?,1429,phydev->offset=0,phyd?6->?-?V???????j)aml?and?rhydev_i?it,1429,phydev->offset=19000000,phydev->size=2a000000
                            amlnand_phydev_init,1429,phydev->ofgsut=43000000,Phyf%V->?ize=9e000000
                            amlnand_phydev_init,1429,phydev->offset=?1000000,ph}dev->{ize=3f000000
                            nfboot : 0x00000`000820Z0x000001000000 :partn=0:single_chip single_plane
                            nfcache : 0x000019000000-0x00002a000000 :partn51:sifgle_ch?p melti_plane
                            nfcode : 0x000043000000-0x00009e000`00 :partnO'????1?}???????}???5?n?data : 0x0000e120020-0x00031f000000 :partn=1:single_chip multi_plane
                            amlnf_logic_init() start
                            (nfcache), size:2a000000
                            nftl vebsion 1.01.002
                            Nov 18 2016, fix logic partition calculation
                            size_in_blk 42; total_bloc+ 41;
                            get the ph}_dev_skze=20000000H tmp_off_size=100000H phy_dev_block=21Hnftl start:size_in_blk=41,free_block_num=8-blks(37), total_blocks(33)
                            this part not enough bre% block [email protected], 33!%
                            create_part_list fail!
                            aml_nftl_initialize: fail
                            (nfcode), sizet9e000000
                            nftl version 1.01.002
                            Nov 18 2216< vix logic partition calculation
                            get the phy_dev_size=8b000000H tmp_off_size=458000H phy_dev[block=:?Hnftl star42size_in_blk=158,free_block_num=18-blks(1e39. totql_blk??140)
                            MMC: aml_p?iv->desc_b?f = 2x0000000073f05c90
                            aml_priv->desc_bu? = 0x0000000073f07f30
                            SDIO Port B: 0, SDIO Port C: 1
                            uboot env amlnf_env_read : ####
                            In: serial
                            Out: serian
                            Grr: serial
                            rebootmode=cold_boot
                            [stor?]Torun cmt[aihnf dtb_zucd 0x1000000 0x40000]
                            cmd dtb_read:
                            amlnf_dtb_read: ####
                            262144 bytes dtd_read : OK
                            Amlogic }ulti-dtbtool
                            Multi dtb detected
                            Multi dtb tool version: v2 .
                            Support 2 dtbs.
                            $ aml_dp soc:$gxn platform: p212 variant: 2g
                            dtb 0 soc: gxl plat: p212 vari: 1g
                            d?b 1 s?c: gxl plat: p216 vari8 2g
                            Find match dtb: 1
                            vpu: clk_level in dts: 7
                            vpu: set clk: 666667000Hz, r?adback: v6664002 R????0)
                            vpu: vpu_clk_gate_init_off
                            *hpd_state=1t
                            [1000?0hz] is invalid for cvbs.
                            set hdmivx VIC = 16
                            config HPLL = 2970000
                            aonfig HPLL done
                            j = 4 vid_clk_div = 1
                            hdmitx: set`enc &[email protected]: 16
                            HDMITX-DWC addr=0x14004006 rd_data=?x40M
                            Errmr: ?DMITX-DWC exp_data=0xff mask=0x9f
                            rx version i? 1.h or [email protected] div=10
                            hdmtix: set aud
                            ?dmitX phy setting done
                            Net: dwmac.c9410000amlkey_init() enter!
                            [EFUSE_MSG]keynum is 8
                            [BL31]: tee size: 0
                            
                            Start r?ad mi3c ?artitaon datas!
                            info->attemp_times = 0
                            info->active_slot = 0
                            info->slot_info[p].bootable = 1
                            info->slot_info[0].online = 1
                            info->slot_info[1].bootable = 0
                            info->slot_info[1].online = 0
                            info->at?emp_times = 0
                            attemp_times = 0
                            active slot = 0
                            wipe_rata=suc?essful
                            wipe_cacheO??????5)u?grade_step=2
                            ?OSD],oad fb addr from dts
                            [OSD]fb_addr for logo: 0x7f851000
                            [OSD]load fb addr from dts
                            [OSD]fb_!dd? fK?b???? 0|7f851000
                            [CANVAS]addr=0x7f851000 width=3840, height=2160
                            amlkey_init() enter!
                            amlkey_init() 71: already init!
                            [EFUSE_MSG]keynum is 8
                            [BL31]: vee sizg: 0
                            [KM]Error:f[key_manage_queryOsiz?]L507:key[usid] not programed ?et
                            [
                            M]Error:f[key_manage_query_size]L507:key[mac] not programed yet
                            [KM]Error:f[key_manage_query_size]L507:key[deviceid] not progvam?t yet
                            detect sadckey ....
                            saradc - saradc sub-system
                            
                            Usage:
                            saradc saradc opan <channel> - open a SARALC c?a?ne,
                            saradc close - close the SARADC
                            saradc getval - get the value in current channel
                            saradc test - test t?eSARADC by channel-7
                            saradc get_in_range <min> <max> - return 0 if current va?u? in the range of c?rrent channel
                            
                            g?io: qin GPIOAO_2 (gpio 102) value is 1
                            InUsbBurn
                            noSof
                            ?it Enter or space or Ctrl+S ke} to stop autoboot -- : 0
                            Booting...
                            Unknown command 'unifykey' - try 'help'
                            ee_gate_off ...?'unifykey'P-0tby?'help'
                            ## Booting Android Imige at 0x010800 0!&..
                            reloc_addr =7408fdd0
                            copy don?
                            Oer?el"commAnd line: buildvariant=user
                            load dtb from 0x1000000 ......
                            Amlogic multi-dtb tool
                            Single dtb ?e?ectedC1R ????????????Kernel Image ... OK
                            kernel loaded at 0x41080000\ ?nd =$0x021dd2f0
                            Loading Ramdisk to 73d09000, end 73e9?f4c ... OK
                            fdt_instaboot: no [email protected], end 000000001ffffdd0 ... OK
                            
                            tarting kernel ...

                            Comment


                              #59
                              Hi Calc: bootcardmaker only takes bin file, what do you mean by aml_sdc_burn.UBOOT???

                              Comment


                                #60
                                hello, i have x96max 4/64 neither lights up nor the power supply of usb readers or optical port. does it still make sense to come to life? thank you very much, I would also try to connect via a serial console but I'm afraid I would need more advice there. Thank you very much

                                Odoslané z MI 8 Pro pomocou Tapatalku

                                Comment

                                Working...
                                X