Announcement

Collapse
No announcement yet.

Announcement

Collapse
No announcement yet.

OpenELEC for s82, M8, MXIII, Tronsmart S89

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • zambu
    replied
    ...//amlinux.ru/target/?C=M;O=D

    check this one have installed it in my mx3 1g working OK some bugs that it is only a version test

    Leave a comment:

  • e123enitan
    Senior Member

  • e123enitan
    replied
    Just a quick question, any plan OpenElec 6 beta 2, can one of the developer treat us to this new gooddy, I have heard from friends using Kodi 15, that is perfromace is noticeable .
    Cheers!

    Leave a comment:

  • SilverNerfer
    Junior Member

  • SilverNerfer
    replied
    Hi All
    I have what appears to be an MX3 however when I load OpenElec 5.0.8 there is no wifi (I have tried turning off wired) and no bluetooth, apart from that all works well
    The board in the device is marked MX3-M82-v3.1 and on board appears to be a chip marked AP6234 which I assume is the 6234 WiFi/Bluetooth chip.
    Is there any way to load a driver for this chip ?
    Thanks in advance

    Leave a comment:


  • Kezz
    replied
    Sometimes when you are uploading the MX with Openelec it is best to do a reset a couple of times with the toothpick then pull the power and begin the upload I sometimes upload it twice back to back and that seems to solve the problem!!! Good Luck!!!

    Leave a comment:

  • backintheday
    Junior Member

  • backintheday
    replied
    Ill try that. Kezz but when its in openelec 5.0.8 the light turns red with no on /off and remote doesnt work at all and I've tried 5.0.8 for s82.

    Leave a comment:


  • Kezz
    replied
    MX3 For those who have problems with Openelec 5.0.8 WIFI...I have run into this and the way I fixed it was to go to Settings....openelec .....Network and tun OFF the Wired connection and turn on The WiFI...then all works very well!!! Hope this helps!

    Leave a comment:

  • Ichijoe
    Junior Nerd

  • Ichijoe
    replied
    Originally posted by backintheday View Post
    ya nothing is working to get openelec with wifi i even went to mxIII plus 202 hoping wifi would kick in but no luck . kinda fd thinking of tronsmart img 06032015 trying now. any help
    Isn't the MXIII Plus just a rebranded Minix Neo x8 Plus? Without the External Antenna? e.g. An Amlogic S812 SoC with 2G RAM, and whatever on shared Storage?! 'Cause I'm fairly sure the MXIII, and the Tronfy MXIV are, just simply S812 SoC Devices... So it seems to me that the Neo x8 Version of OpenELEC would be the correct One to use in this instance. Since neither the MXIII Plus, nor the TronFY MXIV are actually related to the MXIII S802 SoC designs.

    Thus why you have 202k4 Firmware (IIRC), AND NOT 11xk4 Firmware.11xk4 are for K200 devices such as the M8, S82, S89, or the MXIII (M82), which again should all be S802 SoC Devices.

    Leave a comment:

  • backintheday
    Junior Member

  • backintheday
    replied
    ya nothing is working to get openelec with wifi i even went to mxIII plus 202 hoping wifi would kick in but no luck . kinda fd thinking of tronsmart img 06032015 trying now. any help

    Leave a comment:

  • backintheday
    Junior Member

  • backintheday
    replied
    So openelec 5.0.8 - 5.0.0 has no wifi working. going to try stock fw to see if i can get it back because 111k4 wifi will not turn on as well do you think this mxIII 2g has a new wifi adapter ? never had this happen. it was on 115k4 out of the box im looking for the right stock one and going to give it a go. thanks .

    Leave a comment:

  • backintheday
    Junior Member

  • backintheday
    replied
    Ill change it and see . Thanks so much

    Leave a comment:


  • Kezz
    replied
    I used the openelec-amlogic.s82.arm-5.0.8.zip and I used Zip to Extract it....Rar and Izarc did not extract it correctly and I have installed this successfully to 4 Boxes!

    Leave a comment:

  • backintheday
    Junior Member

  • backintheday
    replied
    So i have mxIII 2g that i have running openelec 5.0.0 work great but i just bought another one and in recovery it says wrong footing . recovery is the newest KOT49H 20150518 has a newer google slash screen i tried the latest 5.0.8 and still nothing . Has anyone had this going on with them .

    Leave a comment:

  • Veronica
    Senior Member

  • Veronica
    replied
    I'm going to give this try. Is 5.0.8 worth it or i rather use an older build?. what version to start

    Leave a comment:

  • FrankTank
    Junior Member

  • FrankTank
    replied
    Thanks for this, thought I would post my solution to use the standard remote that comes with the MXIII unit, not sure if this is common knowledge or been uploaded, couldn't find it, I used another thread to get an almost complete working remote that comes supplied with the unit, running openelec. Mouse function not working atm todo

    credit to cde:
    http://freaktab.com/forum/tv-player-...board-with-ir/

    ssh to unit
    Login:root
    Passwordpenelec

    cd /storage/.config
    vi remote.conf
    select text and copy command on keyboard eg. command+c on mac ctrl+c win
    press i for insert in vi
    use paste command on keyboard
    :wq! (write/quit)
    chmod 644 remote.conf
    remotecfg remote.conf

    should output

    OpenELEC:~/.config # remotecfg remote.conf
    curpara:factory_code 7f800001
    curpara:work_mode 00000000
    curpara:repeat_enable 00000001
    curpara:release_delay 00000079
    curpara:debug_enable 00000001
    curpara:reg_control 000fbe40
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x51, keycode = 116
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x4d, keycode = 66
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x9, keycode = 416
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x11, keycode = 404
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x54, keycode = 197
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x4f, keycode = 14
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x56, keycode = 74
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0xbd, keycode = 51
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0xbb, keycode = 52
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x4e, keycode = 78
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x53, keycode = 102
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x1b, keycode = 14
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x26, keycode = 103
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x25, keycode = 105
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0xd, keycode = 28
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x27, keycode = 106
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x28, keycode = 108
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x49, keycode = 23
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x52, keycode = 272
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x31, keycode = 2
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x32, keycode = 3
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x33, keycode = 4
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x34, keycode = 5
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x35, keycode = 6
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x36, keycode = 7
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x37, keycode = 8
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x38, keycode = 9
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x39, keycode = 10
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x58, keycode = 1
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x30, keycode = 11
    KEYMAP_LEVEL: ircode = 0x44, keycode = 111
    MOUSEMAP_LEVEL: ircode = 0x0, keycode = 198
    MOUSEMAP_LEVEL: ircode = 0x1, keycode = 209
    MOUSEMAP_LEVEL: ircode = 0x2, keycode = 213
    MOUSEMAP_LEVEL: ircode = 0x3, keycode = 144
    work_mode = 0
    repeat_enable = 0x1
    factory_code = 32640
    release_delay = 0x79
    debug_enable = 0x1
    reg_control = 1031744


    then reboot and play


    <<COPY BELOW - do not copy this line

    # ZAP-A10 NEC remote
    factory_code = 0x7f800001
    work_mode = 0
    repeat_enable = 1
    release_delay = 121
    debug_enable = 1
    reg_control = 0xfbe40

    key_begin
    0x51 116 ;POWER
    0x4d 66 ;MUTE
    0x09 416 ;MEDIA
    0x11 404 ;MUSIC
    0x54 197 ;WEB
    0x4f 0x0E ;APP
    0x56 74 ;VOL-
    0xbd 0x33 ; 105 ;REW
    0xbb 0x34 ; 106 ;FFW
    0x4e 78 ;VOL+
    0x53 102 ;HOME
    0x1b 14 ;RETURN
    0x26 103 ;ARROW_UP
    0x25 105 ;ARROW_LEFT
    0x0d 28 ;OK
    0x27 106 ;ARROW_RIGHT
    0x28 108 ;ARROW_DOWN
    0x49 0x17 ;46 ;MENU
    0x52 0x110 ;MOUSE
    0x31 2 ;1
    0x32 3 ;2
    0x33 4 ;3
    0x34 5 ;4
    0x35 6 ;5
    0x36 7 ;6
    0x37 8 ;7
    0x38 9 ;8
    0x39 10 ;9
    0x58 0x01 ;;;; ;1/a
    0x30 11 ;0
    0x44 111 ;DEL

    key_end


    mouse_begin
    0x00 0xc6 ; mouse move up
    0x01 0xd1 ; mouse move down
    0x02 0xd5 ; mouse move left
    0x03 0x90 ; mouse move right
    mouse_end

    <<COPY END - do not copy this line


    Leave a comment:

  • MikeD
    Senior Member

  • MikeD
    replied
    Yes, looks like that one has some kind of dualboot.
    But the other link was just a normal M8 box. I don't think they use same software.

    Leave a comment:

Working...
X